Managed hosting door True

Rozis preferred AS2-reseller voor Nederland

 

Medio 2007 is Rozis een overeenkomst met ECS International/Cleo Communications aangegaan, waarmee zij preferred reseller van Cleo-softwareproducten voor Nederland is geworden.

Cleo-software wordt gebruikt voor het opzetten van AS2-communicatieverbindingen, dat wil zeggen beveiligde, directe en internetgebaseerde verbindingen tussen partners. De software is ook geschikt voor het realiseren van secure verbindingen op basis van protocollen als AS3, FTP, OFTP, HTTP, etc. De software is uitstekend te integreren met bestaande EDI-software en backoffice-applicaties. Handelspartners die elektronisch berichten uitwisselen kunnen voortaan dus bij Rozis terecht voor particuliere AS2-verbindingen, of voor AS2-verbindingen via het Rozis Facilitair Centrum.

AS2 (Applicability Statement 2) is een speciaal protocol voor veilig en betrouwbaar datatransport over het internet. AS2-software regelt de verbinding, het afleveren, het valideren en het bevestigen van ontvangst van de data. Een implementatie van AS2 bestaat uit twee systemen, een client en een server die met elkaar over het internet communiceren in een directe ´peer to peer´ verbinding. AS2-software vervult zowel de rol van de client als van de server. De veiligheid van AS2 is gegarandeerd door het gebruik van digitale certificaten, Hash-algoritmes, en certificering door de Drummond Group.

De Cleo-software die Rozis zal gaan ondersteunen zijn Lexicom, communicatiesoftware voor kleine tot middelgrote bedrijven, VL Trader, het communicatieplatform vanaf 10 partners, en Versalex Suite, de complete software-omgeving voor alle communicatie. Eerder heeft Rozis binnen het Rozis Facilitair Centrum al Cleo-software geïmplementeerd voor AS2-connecties met diverse partners als Albert Heijn, Etos, SSL International, Heidelberger, Seeburger, etc.
Dhr. Willem van Tongerloo, directeur Rozis, zegt over de reseller-overeenkomst: "Voor Rozis is het een belangrijke samenwerking, en uitbreiding van haar productaanbod, omdat AS2 internationaal steeds meer toegepast wordt. De Cleo-producten zijn hiervoor een goed en stabiel platform."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2129929). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.