Managed hosting door True

Lenovo richt pijlen op retail

 

Zeer recent heeft Chris Visser, oud channel director bij Lenovo Nederland, promotie gekregen en is hij vanaf nu als channel development manager mede verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe kanalen. Direct laat hij er geen gras over groeien: "We gaan naast het zakelijke segment ook de retail bedienen."

Wanneer Lenovo een definitieve stap richting retail zet, kan Visser nog niet precies zeggen, maar dat die stap gemaakt gaat worden is zeker. "We zoeken nog naar bestaande kanalen waarin wij nog niet actief zijn, maar ook kanalen die wij nog niet hebben gezien behoren tot de mogelijkheden", aldus Visser. "Neem bijvoorbeeld de gsm-markt. Daar zouden wij bijvoorbeeld door middel van bundelverkoop onze apparatuur in kunnen afzetten. Van sommige kanalen heb je als bedrijf soms helemaal geen weet en daarom ga ik daarnaar op zoek."

Een stap naar de retailmarkt zou voor Lenovo een stuk makkelijker zijn als zij een partij als Packard Bell zouden kunnen overnemen. Deze deal ketste echter af omdat Acer het Amerikaanse Gateway overnam en daarbij ook de rechten kocht om als eerste Packard Bell te mogen kopen. Acer zal Lenovo niet het recht geven om Packard Bell over te nemen, omdat ze anders hun derde positie wereldwijd weer terug zouden geven aan hun grote concurrent. Visser: "Ja, Packard Bell zou het inderdaad wat makkelijker maken, maar wij gaan sowieso door richting retail. We zijn nog steeds geïnteresseerd in Packard Bell, maar dat is niet onze enige mogelijkheid. Als we Packard Bell niet in handen krijgen doen we het op eigen kracht."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2117609). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.