Managed hosting door True

'HP ProCurve is niet te koop'

 

Hewlett-Packard wil verder groeien met zijn ProCurve netwerkonderdeel, dat nu ruim 650 miljoen dollar waard is. HP ProCurve is op dit moment na Cisco een van de grootste netwerkleveranciers van de wereld. Online reseller Central Point zegt dat de zaken met HP ProCurve flink zijn toegenomen.

Dit zegt Matt Hutchinson, director segment marketing business solutions Americas van ProCurve Networking, in een gesprek met CRN Noord-Amerika. Hij zegt dat het vernieuwde partnerprogramma tal van resellers heeft aangetrokken, die de netwerkproducten van HP ProCurve verkopen."We worden helemaal niet verkocht," zegt Hutchinson. "We groeien op eigen kracht (25 procent per jaar, red). In de Noord-Amerikaanse markt doen we het uitstekend."


In het verleden waren er geruchten dat HP van ProCurve af wilde. Dat is dus niet het geval. Hutchinson zegt dat Cisco inmiddels zorgen maakt over de groei van ProCurve en dat het zijn resellers speciale beloningen geeft om af te zien van HP ProCurve . "Dat is het beste wat ons kan overkomen", aldus Hutchinson. "Kom maar op."

In Nederland is HP ProCurve een aparte divisie binnen HP Nederland dat wordt geleid door Ton Serné. ProCurve wordt verkocht door een aantal resellers, die ook Cisco verkopen, zoals Getronics en KPN.

Sebastiaan Hooft, directeur van online reseller Central Point, zegt dat de business met HP Procurve is toegenomen. "Wij zien als e-business reseller een verhoogde vraag naar de ProCurve producten. Een verviervoudiging ten opzichte van vorig jaar. De marge is bijna verdubbeld, dus de eindgebruiker kiest hier voor kwaliteitsleveranciers die in de marge een stuk service kunnen inbouwen. Vooral gebruikers van HP ProLiant servers kiezen steeds vaker voor ProCurve. Bij vreemde merken zien wij nog steeds dat Cisco het meest populair is, met als runner up Linksys (wat ook weer Cisco is). Nortel is twee maanden geleden gestart met investeren in onze klanten en de resultaten moeten nog komen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2060997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Iedereen in en om de Bay area weet dat HP al een tijd loopt te leuren met de Procurve divisie.
Matt mag niet jokken van zijn moeder.Dat verkoopverhaal is op niets uitgelopen. Cisco en vooral Netgear groeien hard in SMB networking, HP heeft het moeilijk. Zie de Business Week hot-100 Growth 2006, ik verzin dit niet zelf.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.