Managed hosting door True

Microsoft en partners introduceren nieuwe telefoons

 

Tijdens de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) in Los Angeles, hebben Microsoft en negen partners - ASUS, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, Samsung, Tatung en Vitelix -- een nieuwe generatie apparaten geïntroduceerd.

Deze apparaten koppelen de telefoon op de werkplek met email, instant messaging, real-time aanwezigheidsinformatie, conferencing, Voice over IP (VoIP) en mobiele communicatie.

Deze reeks nieuwe telefoons en apparaten is beschikbaar voor gebruik in het publieke bètaprogramma voor Microsoft Office Communications Server 2007 en Microsoft Office Communicator 2007. De ontwerpspecificaties die de fabrikanten hanteren zijn afkomstig van Microsoft, zodat klanten er zeker van kunnen zijn dat de nieuwe apparaten naadloos integreren met de beide communicatieproducten van het bedrijf,aldus Microsoft. "De kantoortelefoon is tegenwoordig helemaal geïsoleerd van de rest van de communicatietools die kenniswerkers gebruiken voor hun werk", zegt Jeff Raikes, president van de Microsoft Business Division. "Door de kantoortelefoon te koppelen met email, instant messaging, aanwezigheidsinformatie, conferencing en de productiviteitssoftware die mensen het meest gebruiken, wordt spraakcommunicatie weer een integraal onderdeel van het zakelijk proces."

Door een open benadering en software-interfaces, verschaft Microsoft partners de mogelijkheid om innovatieve werkplektelefoons en andere apparaten te ontwikkelen die zakelijke communicatie effectiever en productiever maakt. De producten zijn inmiddels bijna aangeland aan het eind van het Microsoft kwalificatieproces. Dit garandeert volgens Microsoft dat de telefoons en apparaten gebruikers het volgende bieden:

· ‘Just Works' beleving - de gekwalificeerde telefoons en apparaten kunnen meteen vanuit de doos - plug and play - gebruikt worden met Microsoft unified communications software.
· Meer keuze en innovatie - de producten worden geproduceerd door een actieve groep partners, zodat klanten een ruime keuze hebben op het gebied van vormgeving, kosten en functionaliteit. Tot de 15 telefoons en apparaten die sinds vandaag beschikbaar zijn, behoren IP-telefoons, USB-telefoons, draadloze headsets en headsets met een kabel, conferentietelefoons, LCD-schermen en laptops.
· Kostenbesparingen - omdat vele fabrikanten door Microsoft gekwalificeerde telefoons zullen aanbieden, krijgen gebruikers meer keuzemogelijkheden, waaronder apparaten die zijn aangepast voor specifieke taken. Ook bieden ze meer waarde tegen lagere kosten. Gartner zegt hierover: "Handsets vertegenwoordigen over het algemeen 40 tot 45 procent van de totale kosten voor een telefonie-installatie."

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan het bètaprogramma voor Microsoft Office Communications Server 2007 en Microsoft Office Communicator kunnen zich aanmelden via www.microsoft.com/uc . Voor meer informatie: www.microsoft.com/uc .

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1980320). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.