Managed hosting door True

Verizon koopt Cybertrust

 

Wederom een securitybedrijf dat opgeslokt wordt door een dienstenleverancier: Verizon Business, de integratieafdeling van de Amerikaanse telecomoperator Verizon Communications, neemt Cybertrust over. Dat is het moederbedrijf van het Belgische Ubizen.

De overname wordt binnen twee tot drie maanden afgerond. Een prijs is niet bekend, aangezien Cybertrust niet beursgenoteerd is. Zeker is in elk geval dat dit een grote overname is. Cybertrust is een Amerikaans bedrijf met 800 werknemers wereldwijd, aanwezig in 30 landen. In België is Ubizen, het bedrijf van Stijn Bijnens, opgegaan in Cybertrust. Verizon Business heeft ook ICSA Labs overgenomen van Cybertrust. Dat is een onafhankelijk certificeringsorgaan voor securityproducten.

Netwerkintegrator Verizon Business zegt met de overname het eigen beveiligingsportfolio aan te vullen en enorm te versterken. "Aangezien de wereld naar ip blijft evolueren, creëert deze combinatie een essentiële motor om de activiteiten van onze klanten van kop tot teen te versterken," zo stelt John Killian, president van Verizon Business in een persbericht.

Verizon is zo in één klap marktleider in de sector van netwerkbeveiliging, voor IBM dat een tijd terug ISS overnam. Verizon citeert een analistenbedrijf dat schat dat de markt voor securitydiensten dit jaar goed is voor een omzet van 2,78 miljard dollar. Dat bedrag zou moeten groeien tot 6 miljard in 2011.

Bron: Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1979181). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.