Managed hosting door True

200 resellers bij event distributeur Compricon

 

Distributeur Compricon uit Helmond hield op 26 april zijn dealerevenement in Amsterdam, met als hoofddoel het bevorderen van cross-selling in zijn resellerkanaal. Er waren 200 resellers geregistreerd voor de dag, die verdeeld was onder drie thema's: IP technologieën, bekabelings-, connectiviteits- en datacenteroplossingen, en het optimaliseren en beveiligen van het netwerk.

Voor elk thema waren fabrikanten aanwezig om een algemene presentatie te doen over trends in hun markt en nieuwe oplossingen, en ook hadden ze een stand waar resellers de producten konden bekijken en kennismaken met de leveranciers.

Het evenement was vooral bedoeld om naamsbekendheid van de verschillende fabrikanten en Compricon te bevorderen. CRN sprak met Frank van Kessel, sales en marketing manager bij Compricon.

"Ik zie dit jaar veel nieuwe gezichten. De onderwerpen waarop de drie thema's gebaseerd zijn wekten heel veel interesse onder onze resellers", verteld Van Kessel.

"Door een heel breed pakket aan te bieden kunnen we voor onze resellers koppelverkoop realiseren. We hebben veel kennis onder een dak ondergebracht. Broadliners kunnen ook bij ons terecht. In resellers is veel behoefte aan steun tijdens projecten. Onze vijf nieuwe business units beginnen nu vorm te krijgen, met elk unit zijn eigen product managers en verkoopmensen. We hebben nu ook een verkoopoffice in België."

Over trends en de toekomst, Van Kessel ziet heel veel resellers video over ip gaan doen in het komende jaar. Vooral security resellers willen de kant van video over  ip op. "Na een evenement als dit zitten onze seminars en training sessies de komende twee tot drie maanden echt vol", aldus Van Kessel.

Omdat de meeste datacenters in de Randstad zijn geconcentreerd, stelt Compricon hier een aantal mensen aan om de afstand met Helmond te overbruggen.

Resellers waren enthousiast en positief gestemd bij het evenement. De meesten hadden zich aangemeld voor het avondprogramma, dat tot half 12 was ingepland.

De aanwezige fabrikanten waren onder andere Allied Telesis over ip-netwerken en kansen in de markt, Arecont Vision over camerabewaking, en Mirasys over een digitaal video management systeem en trends in IP systemen. Verder waren Aten, Minkels, Molex Premise Networks, Fluke Networks, Astaro en MGE UPS ook aanwezig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1958929). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.