Managed hosting door True

Fortinet en ProCurve vormen alliantie

 

Fortinet -- leverancier van UTM security producten -- maakt bekend dat het de krachten bundelt met ProCurve Networking by HP om veilige netwerken wereldwijd mogelijk te maken

Fortinet is de eerste security partner die toetreedt tot de ProCurve Alliance, een onlangs aangekondigd programma dat erop is gericht klanten veiligheids-, mobiliteits- en convergentieoplossingen te bieden die zijn getest op en gekwalificeerd voor interoperabiliteit met ProCurve producten. 
Binnen deze alliantie zal Fortinet het meermalen bekroonde FortiGateTM multi-threat security platform uitbreiden naar de ProCurve netwerkomgeving en zal het bedrijf een rol spelen in ProCurve's ProActive Defense strategie om netwerken proactief te beveiligen tegen interne en externe dreigingen. Fortinet zal profiteren van de uitbreiding van de mogelijkheden en bekendheid ten gevolge van de samenwerking met ProCurve. ProCurve is de op een na grootste networking leverancier ter wereld. ProCurve en Fortinet werken al samen aan productcertificering via uitgebreide tests die de interoperabiliteit van de oplossingen moeten waarborgen.
"Binnen een steeds complexere dreigingomgeving moeten netwerken op zichzelf veiliger worden," zegt  Richard Stiennon, chief marketing officer bij Fortinet. "Het gebruik van Fortinet's ASIC-versnelde security appliances in ProCurve's ProActive Defense Strategy versterkt ProCurve's leiderschap in het verbeteren van de veiligheid van netwerken en het bieden van de keuzemogelijkheden en de flexibiliteit die klanten willen." 

Fortinet's toonaangevende multi-threat security appliances bieden de flexibiliteit om een veelheid aan netwerkbeschermingstoepassingen te koppelen aan ProCurve's Network Immunity Manager teneinde een krachtige bescherming mogelijk te maken tegen dreigingen van binnen en buiten het netwerk. ProCurve Network Immunity Manager is een security management applicatie die switch ports over bekabelde en draadloze netwerken monitort op virusaanvallen en die beheerders in staat stelt om beveiligingsprocedures voor detectie en respons in te stellen. FortiGate multi-threat security appliances zijn schaalbare, complete platforms voor netwerk- en content-protectie die acht essentiële security applicaties en services integreren, inclusief antivirus, firewall, VPN, intrusion prevention (IPS), antispam, antispyware, Web filtering en traffic shaping. FortiGate systemen worden automatisch up-to-date gehouden door Fortinet's FortiGuard subscription services die continu voorzien in updates om te helpen tegen de nieuwste virussen, worms, Trojans en andere dreigingen. 

"Het beschermen van het bedrijfsnetwerk tegen dreigingen, zoals virusaanvallen, vormt een cruciaal element in het realiseren van een vertrouwde netwerkinfrastructuur," zegt Paul Congdon, chief technology officer van ProCurve Networking by HP. "De combinatie van  ProCurve Network Immunity Manager met Fortinet's FortiGate platform past uitstekend in ProCurve's ProActive Defense Security strategie. We zien uit naar een hechte samenwerking." 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1945751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.