Managed hosting door True

100 miljoen euro verlies voor Versatel

 

100 miljoen euro in het rood staan is een afgrijselijk resultaat, al gaat de omzet dan omhoog.

Het verlies is meer dan een verdubbeling van het verlies van vorig jaar, toen het bedrijf - zonder de meevaller van de verkoop van de Duitse tak mee te rekenen - 47,2 miljoen euro verlies optekende. Die verkoop wel meegerekend maakte Versatel vorig jaar bijna 200 miljoen euro winst. Volgens de Nederlandse Volkskrant hebben de hoge kosten en de lager dan verwachte inkomsten van het tv-rechtencontract voor het Nederlandse voetbal daar veel mee te maken. Het bedrijf betaalde 30,5 miljoen euro voor het contract en gaf veel geld uit aan marketing en techniek.

Ondanks het verlies van het telecombedrijf groeide de omzet met 15 procent tot 434,5 miljoen euro. In België bedroeg de omzet 102,2 miljoen euro, een stijging met maar liefst 30 procent. Dat is vooral te danken aan de hogere inkomsten uit de residentiële markt.

Versatel nam eind januari de activiteiten van Tele2 Benelux over voor 200 miljoen euro. Die overnameconstructie verving de eerder geplande fusie tussen Versatel en Tele2 die afsprong door sterk protest van de aandeelhouders.

Bron: Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1900676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.