Managed hosting door True

BT en KBC-ICT sluiten samenwerkingsverband

 

BT heeft een samenwerkingsverband gesloten met KBC-ICT, waardoor in de Benelux een sterke bundeling ontstaat van de wereldwijde, op netwerk gebaseerde IT-diensten van BT en de jarenlange ervaring van onder andere datacenter- en applicatie-hostingdiensten van KBC.

Dit is de eerste keer dat BT in de Benelux zijn krachten bundelt met de ICT-afdeling van een bankverzekeringsgroep om een oplossing te creëren voor ICT-outsourcing van bedrijven. Bedrijven in uiteenlopende sectoren, zoals de zakelijke dienstverlening en de industriële sector, kunnen door hun technische infrastructuur uit te besteden aan KBC en BT van deze kennis en ervaring profiteren. Bovendien kunnen bedrijven daardoor gemakkelijker voldoen aan de aangescherpte wet- en regelgeving omtrent businesscontinuïteit en beveiliging. De kennis en ervaring van KBC-ICT van bijvoorbeeld Basel II voor financiële dienstverleners is eenvoudig om te zetten naar andere sectoren.

Nieuwe wetgeving, veranderd klantengedrag, concurrentiedruk en technologische vooruitgang maken beleidsmatige ingrepen, zoals het wijzigen van IT-systemen, voor bedrijven noodzakelijk om hun business te ondersteunen. Zulke wijzigingen gaan gepaard met grote investeringen in middelen en kennis. Om deze snel en kostenefficiënt te kunnen implementeren kan de samenwerking van KBC en BT uitkomst bieden aan bedrijven in verschillende sectoren. BT heeft de capaciteit om de benodigde netwerkinfrastructuren te ontwerpen en te implementeren en diensten te verlenen op het gebied van beveiliging, mobiliteit en CRM (Customer Relationship Management). KBC biedt datacenterservices aan zoals infrastructuurmanagement in combinatie met applicatiehosting, applicatie-integratie en applicatiestructuren.

"Deze unieke samenwerking is van grote waarde voor BT en past binnen onze ambitie om in de Benelux de grootste aanbieder van op netwerk gebaseerde IT-diensten te worden," aldus Michel De Coster, Country Manager BT Benelux. "We hebben voor KBC-ICT gekozen vanwege hun innovatieve IT- en compliancykennis en bewezen diensten als één van de grootste onafhankelijke aanbieders van IT-diensten in de financiële sector."

Door de technische infrastructuur uit te besteden zijn bedrijven in staat om schaalvoordeel te realiseren, sneller te reageren op technologische ontwikkelingen en concurrentievoordeel te behalen.

Carl Tilkin-Franssens, algemeen directeur van KBC-ICT: "Deze samenwerking combineert technische expertise en wereldwijde netwerkdiensten van twee grote spelers in de Benelux ICT-industrie. Wij zijn zeer blij hiermee een complete en bewezen oplossing te kunnen aanbieden aan externe bedrijven. Voor KBC-ICT is deze samenwerking belangrijk om voldoende schaal te creëren en concurrerend te blijven in de ICT-sector."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1884215). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.