Managed hosting door True

Copaco helpt resellers met opzetten asp

 

De afdeling Communication Solutions van Copaco Nederland helpt resellers bij het opzetten van een ASP omgeving waarmee resellers hun eindgebruikers in het mkb-segment kunnen faciliteren met push e-mail en synchronisatie van agenda en contactpersoongegevens. Deze oplossing is geschikt voor bedrijven met een eigen groupware (e-mail) server, maar met een beperkt aantal mobiele gebruikers.

Het mkb-segment heeft grote behoefte aan e-mail en real-time agenda op een pda of smartphone die in een directe verbinding staat met de bedrijfseigen e-mail (groupware) server. Voor deze bedrijven vormen de relatief hoge investeringskosten en de kosten voor beheer van een eigen mobility-server over het algemeen het grote struikelblok.

Met de oplossing van Copaco Nederland hoeven resellers hun klanten niet te belasten met technische details of hoge investeringen en kunnen zij een complete device en operator onafhankelijke mobiele oplossing leveren, die binnen 30 minuten operationeel kan zijn.

De oplossing voorziet in een door de reseller gehoste en beheerde mobility-server voorzien van push- en synchronisatietechnologie van Nokia. Door middel van software die bij de eindklant wordt geïnstalleerd op een willekeurige pc in het lan, wordt er een gateway opgezet tussen de e-mailserver van de eindklant en de mobility-server op de hostinglocatie. Hiermee wordt het mogelijk om gegevens te synchroniseren tussen de pda of smartphone en de bedrijfseigen e-mailserver. De mobiele gebruiker kan zo zakelijke e-mail ontvangen en versturen en de agenda, taken en contactpersonen synchroniseren.

De oplossing is bedoeld voor bedrijven die hun medewerkers over mobiel e-mail willen laten beschikken, maar waar de investeringkosten in een eigen mobility-server een te hoge drempel zijn. Doordat het aantal mobiele gebruikers bij mkb-bedrijven over het algemeen vrij beperkt is, wordt de terugverdientijd van een investering in een eigen mobility-server te lang.

Met de oplossing van Copaco Nederland hoeven bedrijven niet te investeren in een eigen mobility-server maar maakt men gebruik van een server die extern wordt beheerd. Daarmee is de oplossing al geschikt voor bedrijven met een eigen mailserver en slechts één mobiele gebruiker.

De installatie is eenvoudig. De eindgebruiker kan zelf, binnen 30 minuten, de connectie van zijn e-mailserver met de mobility-server tot stand brengen en gebruikers aanmaken of verwijderen. De mobiele gebruiker maakt gebruik van zijn eigen zakelijke e-mailadres en heeft dus geen extra e-mail adres nodig.

De oplossing is netwerk en operator onafhankelijk. Het integreert naadloos met Microsoft Exchange (vanaf versie 5.5) en Lotus Notes (vanaf versie 5.0) en werkt met vrijwel elke Windows Mobile, Palm en Symbian PDA's of Smartphone en is tevens geschikt voor notebooks en tablet pc's.

De oplossing is bedoeld voor resellers en datacenters die hosted services bieden aan bedrijven in het mkb-segment en kan bovendien worden ingezet om bedrijven op een snelle en eenvoudige manier kennis te laten maken met de voordelen van mobiel werken via een pda of smartphone. Daarnaast is deze oplossing bedoeld voor bedrijven die de mailservers van nevenvestigingen willen koppelen aan een centraal beheerde mobility-server.

Deze oplossing stelt resellers bovendien in staat om het beheer van mobiele devices van hun klanten over te nemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1835538). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.