Managed hosting door True

KPN introduceert 'Iris': bellen naar mobiele webcam

 

Met de introductie van Iris wil KPN beeldbellen met de mobiel verder stimuleren. De Iris is een draadloze mobiele webcam waarop je kunt inbellen en die je op afstand kunt besturen met een mobiele beeldbeltelefoon (UMTS-telefoon). Met de Iris kun je op plaatsen kijken, waar je op dat moment niet kunt zijn.

Met beeldbellen introduceerde KPN in oktober 2004 een nieuwe, rijkere en persoonlijkere manier van communiceren, waarmee je direct, dingen live aan elkaar kunt laten zien en met elkaar kunt delen. Met de introductie van Iris voegt KPN aan beeldbellen een nieuwe toepassing toe: het zelf op afstand kunnen kijken op een bepaalde plek. Met de Iris kun je ook met iemand praten door de microfoon en luidspreker aan en uit te zetten. En omdat er ook een batterij in het apparaatje zit, kun je hem overal plaatsen. De Iris is eigenlijk bedoeld om beeldbellen voor de eerste gebruikers nog leuker te maken. Want nog niet iedereen heeft een beeldtelefoon.

De Iris is een mobiele camera en functioneert als een UMTS-telefoon met een eigen SIM-kaart. De beweegbare camera van de Iris is op afstand te bedienen met de toetsen van de mobiele telefoon. Je kunt met die beweegbare camera rondkijken, ook als het donker is. Het apparaatje is namelijk uitgerust met infrarood licht.

Toepassingen
De toepassingen van de Iris zijn legio. Van nuttige zaken tot de gekste dingen. De Iris kan in ieder geval heel goed gebruikt worden om een oogje in het zeil te houden. Je kunt bij afwezigheid je eigen zaak in de gaten houden, je vakantiehuisje of boot. Gewoon even ‘inbellen’ om te kijken of alles nog in orde is. Of om te kijken of de hond nog op de bank ligt te slapen of zet de Iris naast de babyfoon. Maar het is bijvoorbeeld ook te gebruiken naast een alarmsysteem van een bedrijf. Als het alarm afgaat, kun je via de Iris zien wat er aan de hand is.”
Beeldbellen met de Iris is zelf te ervaren tijdens BrightLive op 1 december in de Westergastfabriek in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1785316). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.