Managed hosting door True

Verkoop Siemens Enterprise in slop

 

Siemens vindt geen koper voor zijn enterprise afdeling. Ook een financieel consortium rond Permira en Apollo Management heeft nu afgehaakt. De malaise bij de afwikkeling van de verkoop van de gsm-afdeling aan BenQ zorgt eveneens voor koudwatervrees.

Siemens slaagt er niet in om zijn verlieslatende enterprise afdeling te verkopen. De Financial Times Deutschland meldt dat de divisie als onattractief beschouwd wordt. Volgens de krant wil Siemens 3,4 miljard euro voor de afdeling, maar analisten menen dat het hoogstens 1,5 tot 2 miljard kan opleveren. Bij de voorstelling van de jaarresultaten op 9 november
gaf ceo Kleinfeld aan dat ‘niet alles in onze handen ligt’ en dat er verder naar een partner gezocht wordt. Avaya, Cisco en Nortel zijn daar alvast niet meer bij.
“Een precieze timing voor de verkoop is er niet, maar het is best dat het bedrijf zo snel mogelijk verkocht wordt. Anders nemen de speculaties en ongerustheid toe,” meent ceo Vincent Simonart, verantwoordelijk voor de regio Benelux en Frankrijk. Volgens hem spelen er bij de verkoop drie criteria mee bij de keuze van de partner:1) convergentie: de overgang van hardware en telefonie naar data en applicaties. 2) globalisatie: een partner in de Verenigde Staten of Azië.3): voldoende investeringscapaciteit
Een verkoop aan een zuiver financieel consortium lijkt dus weinig plausibel. “Dat kan volgens mij niet voldoende zijn. Mogelijk wel in een combinatie met een leverancier,” meent Vincent Simonart. Toch blijkt uit de Financial Times Deutschland dat de laatste mogelijke koper, het financieel consortium rond Permira en Appolo Management nu afgehaakt heeft. De groep zou het risico te groot achten.
Siemens wil evenmin een scenario zoals bij de verkoop van de divisie gsmtoestellen aan BenQ vorig jaar. Enkele maanden na de deal vroeg BenQ een concordaat aan nadat het Taiwanese moederbedrijf zich terugtrok. Dat kostte Siemens ruim 400 miljoen euro.
De electronicagigant wordt bovendien achtervolgd door een gigantische corruptieschandaal. Er zijn al vijf topmanagers opgepakt en ook de gewezen ceo Heinrich Von Pierer wordt nu op het matje geroepen omdat hij van de hele affaire op de hoogte moet zijn geweest. Het gaat om verduistering van gelden via fictieve facturen op rekeningen in het buitenland. Daarbij zou minstens 200 miljoen euro verdwenen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1778949). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.