Managed hosting door True

Beveiliging van laptops in het wild

 

Mobiliteit van werknemers is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp. Steeds meer werknemers zijn steeds minder vaak op kantoor. Bedrijven zijn dan ook druk op zoek naar oplossingen om hun mobiele medewerkers zo productief mogelijk te houden.

Toegang tot het bedrijfsnetwerk - vooral tot belangrijke toepassingen en informatie - is hierbij cruciaal. Er zijn vele verschillende technologieën beschikbaar om op afstand met een laptop of pda verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk - denk bijvoorbeeld aan WiFi, 3G, gprs, breedband thuis, etc. Het is belangrijk dat u als reseller op deze trend kunt inspelen en bedrijven van een passend advies kunt voorzien - in het bijzonder als het gaat om beveiliging.
Het is algemeen bekend dat laptops en andere mobiele apparaten moeilijker (en duurder) te beheren zijn dan desktops. Vele it-afdelingen krijgen laptops slechts bij twee gelegenheden in handen: wanneer ze nieuw zijn en wanneer ze stuk zijn. Vraag is dan ook hoe men controle houdt over het gebruik en de beveiliging van deze ‘devices out in the wild’.
Een goede benadering is het gebruik van een geautomatiseerd endpoint management systeem dat specifiek inspeelt op de uitdagingen van een mobiele omgeving. Het is belangrijk dat het endpoint management systeem alle verantwoordelijkheid wegneemt bij de eindgebruikers en hen geen mogelijkheid biedt om ‘install later’ aan te klikken (zodra men de keuze aan de gebruiker laat, is de beveiliging niet langer waterdicht!). Zelfs als de laptop nooit terugkeert naar kantoor, moet de it-afdeling de mogelijkheid hebben om updates door te voeren en controle te houden over de beveiliging.
Deze nieuwe perspectieven bieden mogelijkheden voor de reseller die hier snel op inspeelt, en kunnen aan de basis liggen van nieuwe bronnen van inkomsten. Mobiele toegang tot het netwerk mag dan steeds makkelijker worden; het beheer van devices die nooit ‘naar de basis’ terugkeren, brengt bij vele organisaties niet langer lichte hoofdpijn, maar zware migraine teweeg.
René Hendrikse
Managing director iPass Northern Europe

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1774894). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.