Managed hosting door True

Magirus distribueert Nokia Sourcefire-oplossing

 

Security- en storage-distributeur Magirus, het voormalige Allasso, neemt de gezamenlijke oplossing van Nokia en Sourcefire voor Intrusion Prevention op in zijn aanbod.

Nokia biedt Sourcefire’s Intrusion Prevention System (IPS) aan in zijn portfolio van high-performance IP Security platforms. Nokia Intrusion Prevention met Sourcefire biedt bedrijven een grondige beveiliging doordat al het verkeer dat over het netwerk gaat, geanalyseerd wordt. Op die manier kan het systeem tijdig risico’s opsporen, de impact bepalen en het netwerk beschermen. Niet alleen zorgt deze transparantie ervoor dat bestaande bedreigingen tijdig worden opgespoord, ook kunnen aanvallen voorkomen worden.

Sourcefire’s Intrusion Prevention systeem maakt gebruik van open source Snort-technologie. Snort staat bekend om zijn Intrusion Prevention en is wereldwijd meer dan drie miljoen keer gedownload. Nokia Intrusion Prevention biedt Sourcefire’s technologie op Nokia IP Security Platforms, die specifiek gebouwd zijn voor beveiliging in zowel traditionele als mobiele omgevingen en zich kenmerken door het Nokia IPSO beveiligde operating systeem.

Nokia Intrusion Prevention-klanten worden bijgestaan door het Sourcefire Vulnerability Research Team (VRT). Deze groep intrusion detection en prevention experts is proactief bezig met het opsporen van en reageren op de laatste trends in hacking en andere aanvallen en zwakke punten. Doordat de groep gelieerd is aan de Snort open source community zijn er 100.000 actieve gebruikers, die ook op opkomende bedreigingen letten.

“Steeds meer bedrijven maken gebruik van mobiele en van afstand benaderbare apparatuur en technologieën. Dit leidt tot nieuwe beveiligingszorgen waartegen alleen firewalls niet opgewassen zijn”, zegt Chris Christiansen programma vice-president Security Products en Services bij IDC. “Daarom zijn oplossingen zoals Intrusion Prevention van vitaal belang voor het beschermen van netwerken van organisaties.”

“Bedreigingen worden steeds subtieler en richten zich vaker op de applicaties zelf en niet meer alleen op het netwerk”, zegt Eduard Meelhuysen, Managing Director Magirus Benelux. “Deze oplossing maakt het mogelijk dat werknemers mobieler werken, zelfs bij de inzet van complexe mobiele applicaties. Doordat Nokia Sourcefire’s IPS heeft toegevoegd aan zijn beveiligingsoplossingen, inclusief VPN en Firewall middelen, kunnen wij klanten een uitgebreide en volledige set beveiligingsmiddelen bieden. Deze gecombineerde oplossing van Nokia en Sourcefire mag dus niet ontbreken in ons portfolio.”

De Nokia Intrusion Prevention-lijn maakt deel uit van de Nokia IP Security-familie, die ook geïntegreerde beveiliging, Firewalls, IP VPN en SSL VPN biedt. De oplossingen zijn geschikt voor zowel kleinere bijkantoren als voor de grootste multinationals.

Vanaf 2 oktober 2006 zijn deze oplossingen met 24x7 support leverbaar via Magirus.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1725072). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.