Managed hosting door True

Harmonie Bluetooth/draadloos Lan in zicht

 

GRONINGEN - Intersil en Silicon Wave trachten Bluetooth en IEEE 802.11 in harmonie te doen samenleven. Doel is een zender die beide protocollen goed afwikkelt.

Vraag: wat gebeurt er wanneer een mobiel Lan-apparaat in de buurt komt van een draadloze Bluetooth-verbinding? Antwoord: een heleboel dingen waar de gebruiker niet op zitten te wachten. Bluetooth - de technologie die apparaten als computers, printers en scanners zonder kabels over korte afstand met elkaar laat communiceren - blijkt namelijk dezelfde frequentie te gebruiken als draadloze Lan’s. Een met Bluetooth botsende door Lan gebruikte 802.11-verbinding resulteert dientengevolge in veelvuldige overdrachtsfouten. Een dilemma dat twee Amerikaanse firma’s tracht op te lossen. De een - Intersil - maakt chips voor het 802.11b protocol. De ander - Silicon Wave - maakt Bluetooth radio ontvangers. Beide bedrijven werken momenteel aan een dual-mode platform dat zowel Bluetooth als 802.11 protocols ondersteunt en de wederzijdse negatieve invloed het hoofd moet bieden. Een mogelijke uitkomst voor hardware-fabrikanten, die met een en hetzelfde apparaat graag beide protocollen zouden willen ondersteunen. Vooral notebook-makers hebben behoefte aan die optie. 802.11 en Bluetooth hebben overeenkomsten, maar verschillen op essentiële punten van elkaar, waardoor ze interessant worden om simultaan te gebruiken. Bluetooth is er voor kleine hoeveelheden data over afstanden tot 10 meter, 802.11 is er voor intensief dataverkeer dat maximaal 11 MB per seconde op de teller brengt. 802.11 draagt enkele honderden meters, en is uitermate geschikt om (bijvoorbeeld in een bedrijfspand) notebooks en PC’s met elkaar te laten communiceren. Het einddoel van Intersil en Silicon Wave is het produceren van een zender die gebruik maakt van dynamisch schakelen. Vooralsnog echter wordt er aan een tussenoplossing gewerkt met een tweetal radio’s, die in harmonie met elkaar kunnen functioneren.   Auke Hulst  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12750). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.