Managed hosting door True

NTT Docomo tempert Umts-enthousiasme

 

HAARLEM - Ondanks de stormloop op I-mode in Japan zelf waarschuwde NTT Docomo donderdag dat al te hooggespannen verwachtingen van mobiel internet onterecht zijn.

Dat heeft Keiichi Enoki, bij NTT Docomo verantwoordelijk voor mobiel internet, gezegd in een vraaggesprek met de Britse zakenkrant Financial Times. De I-mode, een tussenvorm tussen WAP en Umts, is in Japan mateloos populair. Dat was ook een reden voor NTT Docomo om naar Europa te komen om daar te proberen voet aan de grond te krijgen met hetzelfde product. Daartoe nam het bedrijf vorig jaar onder meer een belang in KPN. Het Japanse staatsbedrijf is momenteel zelf testen aan het doen met Umts, maar daaruit blijkt dat het systeem niet geschikt is om grote bestanden aan beeld en geluid te verzenden. En dat is nu juist waarin volgens de Europese telecomconcerns de kracht van de derde generatie mobiele communicatie zou moeten liggen. Enoki verwacht dat hooguit 10 à 15 seconden beeld of geluid zal worden aangeboden als ’preview’. De klant kan dan later thuis via zijn PC de films of muziek bestellen via een breedbandverbinding. Heeft Enoki gelijk en lukt het niet om tijdig de technologie te verbeteren, dan wordt het voor de Europese telecomconcerns nog moeilijker dan al verwacht om de miljarden terug te verdienen die dit jaar in de licenties voor Umts zijn gestoken.   Sjaak Smakman  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12420). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.