Managed hosting door True

Autodesk boekt recordomzet over Q3 2006

 

Autodesk heeft de cijfers bekendgemaakt voor het afgelopen derde kwartaal van het boekjaar 2006, dat liep van 1 augustus 2005 tot en met 31 oktober 2005.

De omzet van 378 miljoen dollar betekent een toename van 26 procent vergeleken met de 300 miljoen dollar opgetekend in dezelfde periode van het voorafgaande fiscale jaar. Voor het volgende kwartaal dat eindigt op 31 januari 2006 wordt een hogere omzet verwacht; tussen de 405 en 415 miljoen dollar.

Volgens Carol Bartz, CEO van Autodesk, heeft het bedrijf een uitstekend kwartaal achter de rug. ‘Onze inkomsten en rentabiliteit zijn sterk gestegen het afgelopen jaar als gevolg van de sterke vraag naar onze producten over alle divisies heen én in alle markten.’

De toenemende vraag vertaalde zich voornamelijk in de stijgende verkoop van nieuwe licenties (tweederde van de inkomsten van het afgelopen kwartaal en een stijging van 23 procent vergeleken met het derde kwartaal van het voorgaande fiscale jaar). De gezamenlijke inkomsten uit de subscription-formule en de upgrades maken 34 procent of eenderde van de totale inkomsten van het afgelopen kwartaal uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/973632). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.