Managed hosting door True

Software AG continueert omzetgroei

 

Software heeft zijn resultaten voor het derde kwartaal en de eerste negen maanden van 2005 bekend gemaakt.

Het operationele inkomen in het derde kwartaal steeg tot 23,1 miljoen euro, een stijging van 10 procent ten opzichte van de 21,0 miljoen euro van vorig jaar. De operationele (EBIT) marge steeg naar 22,3 procent, vergeleken met 21,7 procent in dezelfde periode van 2004. De stijging in het derde kwartaal werd met name veroorzaakt door aanhoudende omzetgroei (met 7,3 procent tot 103,7 miljoen euro in deze periode). Daarnaast droegen de verbeteringen aan de productmix en de voortdurende aandacht voor de beheersing van de operationele kosten sterk bij aan de margeverhoging. Het netto inkomen voor het derde kwartaal steeg met 20 procent naar 15,2 miljoen euro, mede dankzij een lager belastingtarief in deze periode. De inkomsten per aandeel bedroegen 0,55 euro per aandeel, een stijging van 17 procent vergeleken met een jaar eerder.

De totale licentieomzet bedroeg 29,2 miljoen euro in het derde kwartaal, een stijging van 16 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. De licentiegroei werd mogelijk door continue ontwikkelingen in de business line XML Business Integration en de Enterprise Transaction Systems (ETS) business line. Klanten reageerden positief op Software AG’s mogelijkheden om hun mainframe systemen te moderniseren en hun IT infrastructuur te integreren. Binnen de XML Integration business line groeide de licentieomzet voor de eigen productlijn met 22 procent naar 5,5 miljoen euro, vergeleken met dezelfde periode in 2004. De verkoop van XML Integratie-producten van derden daalde naar 0,5 miljoen euro, overeenkomstig de doelstelling om deze activiteiten uit te faseren. De licentieomzet voor ETS-producten klom naar 19,7 miljoen euro, een groei van 9 procent (8 procent tegen constante wisselkoersen) ten opzichte van vorig jaar. De omzet voor onderhoud bleef in het derde kwartaal zo goed als ongewijzigd (45,8 miljoen euro tegen 46 miljoen euro een jaar eerder). De omzet voor professional services steeg naar 28,5 miljoen euro, 13 procent meer dan in het derde kwartaal van 2004. ‘De licentiegroei in het derde kwartaal onderstreept eens te meer onze groeistrategie voor de XML Business Integration business line,’ aldus CEO Karl-Heinz Streibich. ‘Uiteraard richten we ons daarnaast op het aanhoudende potentieel van onze bewezen ETS business line.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/937544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.