Managed hosting door True

Sun en Google binden strijd met Microsoft aan

 

Sun Microsystems en Google zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarmee ze de aanval op Microsoft openen.

Sun en Google gaan gezamenlijk online tekstverwerking en spreadsheet-toepassingen aanbieden, waarmee ze rechtstreeks gaan concurreren met het softwarepakket Office van Microsoft. De twee bedrijven gaan op het gebied van marketing en distributie van softwaretechnologieën samenwerken, zo maakten ze gisteravond. Google gaat de OpenOffice-software voor pc’s van Sun promoten en distribueren.

Als onderdeel van de overeenkomst zal Sun de Google Toolbar meeleveren aan eindgebruikers als optie bij de download van de Java Runtime Environment via java.com. Daarnaast onderzoeken de bedrijven hoe Sun-technologieën als de Java Runtime Environment en de OpenOffice.org software, verder gepromoot kunnen worden.

Java Software voor de desktop
De Java software voor de desktop, ook wel bekend onder de naam Java Runtime Environment (JRE), is een softwarepakket dat op een systeem geïnstalleerd moet zijn om het gebruik van Java-applicaties mogelijk te maken. Meer dan 700 miljoen desktop-gebruikers maken nu al gebruik van die technologie om meer interactief gebruik te maken van het web. De meest recente versie kan vrij gedownload worden via java.com.

De Google Toolbar
De Google Toolbar is een instrument voor zoeken en websurfen dat moeiteloos integreert met de browser. Het is beschikbaar in 34 talen en kent een ingebouwd vertaalmechanisme om Engelse woorden te vertalen naar andere talen. De Toolbar is eind oktober als download optie beschikbaar bij Java Runtime Environment.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/877624). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.