Managed hosting door True

KPN kiest Lucent en Juniper ook voor fase twee IP/MPLS

 

Lucent Technologies en Juniper Networks hebben een contract gesloten met KPN voor het leveren van de volgende fase van het IP/MPLS-core netwerk (internetprotocol/multiprotocol label switching) van KPN.

Dit netwerk zal, wanneer het volledig geïmplementeerd is, KPN in staat stellen een groot aantal zakelijke en consumentendiensten te bieden, waaronder Ethernet VPN (virtual private network) en geavanceerde IP-diensten als IPtv en video-streaming.

Deze aankondiging volgt op een overeenkomst in 2003 tussen Lucent Technologies, Juniper Networks en KPN voor de eerste fase van het nationale IP/MPLS-netwerk van KPN, dat gebaseerd is op een gecombineerd core transportplatform. De eerste fase van de rollout van dit netwerk was gericht op het bieden van ethernet VPN-diensten aan zakelijke klanten in Nederland. De tweede fase is gericht op het verbeteren van de redundantie en betrouwbaarheid van het netwerk, zodat KPN geïntegreerde spraak-, video- en datadiensten (triple play) aan consumenten kan bieden. De triple play-diensten van KPN zullen hoge kwaliteit video-streaming, video on demand, TV-uitzendingen, snelle internettoegang en Voice over IP omvatten.

Net als bij de vorige overeenkomst zijn ook nu Juniper Networks M- en T-series betrokken. Lucent Worldwide Services zorgt voor de installatie en voor het onderhoud. Door de installatie van extra routing-platforms van Juniper worden prestaties, betrouwbaarheid en redundantie significant verbeterd - deze verbeteringen waren voor KPN een voorwaarde voor het introduceren van streaming-videodiensten van hoge kwaliteit.

‘Lucent en KPN hebben jarenlang nauw samengewerkt op het gebied van nieuwe technologieën,’ zegt John van Vianen, senior vice-president business unit connectivity bij KPN. ‘Dit ambitieuze project, dat uniek is in Europa, stelt KPN in staat om klanten hoogwaardige en toekomstvaste Ethernet- en MPLS-diensten te bieden. KPN had al een bewezen relatie met Lucent Technologies en Juniper Networks.’

‘Deze verdere uitrol van het IP/MPLS-netwerk zal een nog bredere reeks van diensten voor KPN-klanten in Nederland ondersteunen,’ zegt Huub de Klerk, customer group leader Noord-Europa bij Lucent Technologies. ‘Lucent is er trots op dat wij opnieuw gekozen zijn door KPN om de operator te helpen bij het verder uitbouwen van zijn netwerk. Deze overeenkomst heeft strategische betekenis voor ons, omdat het ons commitment aan en expertise in core netwerken onderstreept.’

Eddie Minshull, vice-president operations EMEA bij Juniper Networks, zegt: ‘Deze overeenkomst illustreert onze expertise in IP/MPLS in de meest veeleisende omgevingen, waar de netwerkinfrastructuur de basis is voor een nieuwe generatie hoogwaardige triple play-diensten. KPN kan profiteren op het gebied van kosten, prestaties en betrouwbaarheid door te kiezen voor routing-platforms van Juniper Networks.’

De M- en T-series van Juniper Networks stellen service providers in staat om verschillende netwerken te consolideren naar een enkelvoudige IP/MPLS-infrastructuur. Zij kunnen dan gelijktijdig nieuwe omzetgenererende diensten creëren, waaronder geïntegreerde spraak-, data- en videodiensten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/863318). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.