Managed hosting door True

Palm komt met Windows-mobieltje op Verizon-netwerk

 

Palm gaat over op het Windows-platform. Het bedrijf levert een Treo, waar Windows op geïnstalleerd staat. De Windows-smartphone wordt vooralsnog exclusief voor Verizon in de Verenigde Staten geleverd.

Dit maakten Ed Colligan, president and CEO van Palm, Bill Gates, Microsoft chairman en chief software architect, en Denny Strigl, president and CEO of Verizon Wireless maandag bekend tijdens een persconferentie in San Francisco.

Palm en Microsoft zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van een Windows mobieltje van Palm. Colligan: 'Microsoft en Palm zijn jarenlang concurrenten geweest, maar de markt is veranderd. Palm zit niet meer in de OS-business en we zijn overgegaan op smartphones. Ook Microsoft is veranderd.' Palm geeft naar eigen zeggen waar hun klanten om vragen. 'We werken nu samen met Microsoft om Palm een groter bereik te geven,' aldus Colligan. Volgens Gates zal ook Microsoft zijn bereik kunnen vergroten met deze strategische alliantie.

Op de vraag of er geen kannibalisatie plaats zal vinden tussen de twee besturingssystemen, antwoordt Colligan: 'Ik geloof dat we met deze stap zowel onze PalmOS gebruikers als nieuwe Windows-gebruikers aantrekken.' 

In het midden van 2006 zal Palm ook andere netwerken aantrekken voor de Windows-Palm. Volgens Colligan is dit nog maar het begin. 'Andere producten zullen volgen. Daarnaast gaan we in gesprek met netwerkproviders over de hele wereld.'

 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/859463). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.