Managed hosting door True

Intermec en Symbol leggen RFID-geschil bij

 

Intermec en Symbol hebben overeenstemming  bereikt met betrekking tot hun RFID intellectueel eigendom geschil. Daarnaast zijn alle lopende en verwachte wettelijke acties stopgezet.

De bedrijven trachten om de overige meningsverschillen over intellectueel eigendom gezamenlijk op te lossen.

In juni 2004 heeft Intermec een patentbreuk rechtszaak aangespannen tegen Matrics, nu Symbol, in verband met Intermec´s RFID patenten. Volgens de voorwaarden van de nieuwe afspraken heeft Symbol zich nu aangesloten bij Intermec´s Rapid Start RFID intellectueel eigendom licentie programma. Het Rapid Start licentie programma biedt Symbol toegang tot een aantal van Intermec´s RFID patent portfolio’s, inclusief RFID tags en vaste en draagbare scanners. Symbol op zijn beurt, biedt Intermec toegang tot zijn RFID intellectuele eigendom door mee te doen aan de cross licensing voorwaarden van het Rapid Start programma. Intermec zal tevens afzien van de RFID rechtszaak die in Delaware zou plaatsvinden.

Beide bedrijven vinden dat dit een eerlijk compromis is en dat de daaruitvolgende inspanningen om tot een overeenkomst te komen in het belang zijn van aandeelhouders en klanten. Het zal zeker bijdragen tot een versnelde acceptatie van RFID en automatische datacollectie technologie in de industrie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/840391). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.