Managed hosting door True

Cio’s houden nog steeds hand op de knip

 

Doordat de economische opleving langer op zich laat wachten, hebben chief information officers (cio’s) hun it-bestedingsplannen nog verder naar beneden geschroefd.

Dit blijkt uit een studie van Morgan Stanley. Het aantal cio’s dat zijn bestedingen naar beneden heeft bijgesteld is over de afgelopen maand gestegen met 37 procent. Van de cios geeft 9 procent als oorzaak van de bezuinigingen aan, dat het hoger management tot verdere kostenbesparingen heeft besloten. Het aantal cio’s dat zijn it-bestedingen op hetzelfde peil houdt, is met 5 procent gestegen naar 39 procent.   Uit de studie blijkt duidelijk dat de informatie managers somberder zijn over de datum waarop de economie weer gaat opveren. In oktober vorig jaar ging 44 procent er nog vanuit dat de opleving in het tweede kwartaal van dit jaar zou plaatsvinden. Nu verwacht de meerderheid geen opleving voor 2003.   Toch is niet alles slecht nieuws. Uit het onderzoek van Morgan Stanley blijkt namelijk dat 76 procent van de bedrijven voor dit jaar de aanschaf van nieuwe applicaties heeft gepland.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7890). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.