Managed hosting door True

Visma lijft Gentse Silverfin in

 

Visma, dat ook in België actief is, neemt de Gentse fintech scale-up Silverfin over. Het snelgroeiende Noorse softwarebedrijf versterkt daarmee zijn positie als leverancier van cloudsoftware voor accountants.

Silverfin bouwt oplossingen waarmee accountants sneller kunnen rapporteren en compliance-diensten kunnen leveren. Daartoe worden gegevens van klanten automatisch ingevoerd, geanalyseerd en geüpdatet. De Gentenaars richten zich op de zogenoemde post-accountancy, het proces waarbij een transactierecord van een journaal naar een grootboek wordt verplaatst, inclusief het voorbereiden van rekeningen en gerelateerde workflows.


Visma heeft met een onderscheidend aanbod internationale klanten aan zich kunnen binden, waaronder de Big 4 van de accountancy. De meeste van de bijna 850 directe klanten van het bedrijf zijn accountantskantoren, en het platform heeft bijna 320.000 eindklanten.

Silverfin is in 2013 opgericht door een accountant die gefrustreerd was door inefficiënte werkprocessen, en een software-architect op zoek naar een uitdagend probleem dat was op te lossen met behulp van cloud computing. Samen begonnen ze na te denken over hoe data en de cloud het leven van accountants gemakkelijker konden maken, hun bedrijf beter konden maken en tegelijkertijd nieuwe inkomsten-mogelijkheden konden ontsluiten uit klantadviesdiensten.

Vandaag de dag is Silverfin uitgegroeid tot de toonaangevende aanbieder van cloud-accounting, met 28 van de dertig grootste accountantskantoren van het land als klant. Het bedrijf is naast België ook actief in Nederland vanuit een kantoor in Voorschoten. De afgelopen vier jaar is Silverfin uitgebreid naar vijftien landen.

Tim Vandecasteele en Joris Van Der Gucht, medeoprichters van Silverfin, zeggen Visma al langer te kennen. 'We delen een gemeenschappelijke visie op ondernemerschap, technologische innovatie en klantgerichtheid', aldus het duo.

Superkrachten

Lisa Miles-Heal, ceo van Silverfin, denkt dat haar bedrijf onder de hoede van Visma de digitalisering van het accountantsberoep in Europa en daarbuiten verder kan vormgeven. Onlangs lanceerde ze in België Silverfin Assistant, een ai-aangedreven assistent. Binnenkort komt deze functionaliteit ook naar andere regio's. Miles-Heal: 'Onze visie is om de Silverfin Assistant superkrachten te geven, dankzij de recente vooruitgang op het gebied van ai. Silverfin lanceerde onlangs een nieuw prototype, dat gebruikmaakt van GPT-4 om automatisch een financiële analyse van een klantenbestand op te stellen, waardoor je binnen enkele seconden een hele reeks actuele inzichten binnen handbereik hebt.'

Silverfin wordt Visma’s zevende acquisitie op de Belgische markt sinds de eerste intrede in het land in 2020 met de overname van Yuki. Sindsdien hebben ook Belgische bedrijven als Syneton, UseItGroup, ionProjects, Teamleader en Beeple zich aangesloten bij Visma.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7559437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.