Managed hosting door True

IBM en NetApp breiden samenwerking uit

 

IBM en Network Appliance gaan hun samenwerking uitbreiden naar de groeiende technologiegebieden virtualisatie en blade.

De bedrijven willen IBM’s storage-virtualisatietechnologieën combineren met de NetApp V-Series - en FAS-systemen om geïntegreerde oplossingen te creëren. Ook richten ze een nieuw consortium op voor blade-technologie. Virtualisatie vereenvoudigt de opslaginfrastructuur door het samenstellen van één grote, bedrijfsbrede bron met informatie. Het dringt de kosten van IT-beheer aanmerkelijk terug.

NetApp gaat IBM TotalStorage SAN Volume Controller (SVC) ondersteunen, en IBM de NetApp V-Series-virtualisatiesystemen. Ook gaat NetApp voor IBM V-Series-oplossingen produceren onder de IBM-vlag. De voordelen van de V-Series-lijn - meerdere protocollen, waaronder NFS, CIFS en iSCSI - sluiten goed aan op die van SVC - een enkel, schaalbaar, heterogeen systeem van block storage.

Verder worden IBM’s SVC-producten en NetApp-storagesystemen die het FCP block-protocol ondersteunen ook interoperabel, net als de oplossingen die NetApp voor IBM gaat produceren. Met de combinatie van SVC-producten en NetApp-systemen hebben klanten zowel de voordelen van NetApp’s RAID-DP als die van SVC.

IBM en NetApp richten verder met zeven andere bedrijven Blade.org op, een consortium voor blade-technologie. NetApp levert al back-end opslagsystemen voor IBM eServer BladeCenter.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/753834). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.