Managed hosting door True

Nieuwe isv-strategie Mendix

 

Mendix lanceert een ambitieus programma om de partner-community rond zijn low-code-platform te versterken. De Siemens-dochter van Rotterdamse oorsprong wil de rol vergroten van de 'independent software vendors' (isv's) die de eindklant complete oplossingen aanbieden op basis van Mendix. Het ecosysteem wordt uitgebreid met een nieuwe generatie technologiepartners en geïntegreerde oplossingen.

Het Mendix ISV Partner Programma biedt de tools, bescherming van intellectueel eigendom en een marktplaats voor commerciële software van isv-partners. Het gaat dan om oplossingen voor een bepaalde sector die eventueel op maat worden aangeboden.

De opkomst van de zogenaamde 'composable enterprise' gaat gepaard met meer vraag naar herbruikbare bouwstenen voor software-componenten waarmee snel en efficiënt oplossingen zijn te bouwen. De oplossingen van isv-partners die al op de Mendix Marketplace te vinden zijn, omvatten connectoren, functiemodules, sjablonen voor verschillende sectoren, app-services, widgets en andere componenten en ‘packaged business capabilities’ die de ontwikkeling van applicaties versnellen.

Omgekeerd kunnen isv-partners gratis componenten downloaden van de Mendix Marketplace om de ontwikkeling van hun eigen productaanbod te stroomlijnen en te versnellen.

Als voorbeeld wijst Mendix op zijn isv-partner Sustaira. Dit bedrijf introduceert een platform voor duurzaamheid dat is gebouwd met Mendix. Sustaira implementeerde in slechts zes maanden een bètaplatform met aanpasbare dashboards met geaggregeerde interne en externe data en duurzaamheidsstatistieken. Ontworpen met herbruikbare software-componenten, biedt het Sustaira-platform een - naar eigen zeggen - efficiënte ‘composable’ manier voor klanten om snel waarde te halen uit op maat gemaakte oplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7514696). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.