Managed hosting door True

Betaalplatform Sprinque hengelt 20 miljoen binnen

 

Sprinque, een Amsterdams betaalplatform voor b2b-transacties, ontvangt twintig miljoen euro van Avellinia Capital. Met de financiering kan het fintech-bedrijf ongeveer tweehonderd miljoen aan zakelijke e-commerce-transacties per jaar organiseren.

Voor zijn zakelijke financieringsdiensten heeft Sprinque een speciale Special Purpose Vehicle-structuur gebouwd, genaamd Collecties Stichtingen. Deze structuur is de eerste bouwsteen voor een pan-Europees financieringsnetwerk dat straks b2b-verkopers in alle Europese landen zal ondersteunen.

Zakelijke klanten krijgen de mogelijkheid per factuur of in termijnen te betalen. is van cruciaal belang. Sprinque neemt alle standaardrisico's voor goedgekeurde transacties op zich. Sprinque richt zich eerst op Duitsland, Spanje en Nederland.

Met een huidige acceptatiegraad van meer dan 90 procent streeft Sprinque ernaar om Pay-by-Invoice-systemen zo soepel mogelijk te houden. Dit wordt mogelijk door het hele betaalproces af te handelen namens verkopers, beginnend bij onboarding en het verifiëren van de zakelijke koper alsmede het instellen en beheren van de kredietlimiet voor goedgekeurde zakelijke kopers tot het afhandelen van de transactie met de handelaar in hun voorkeursvaluta en het innen van de factuur betaling bij de zakelijke koper zodra de factuur opeisbaar is.

Het b2b-betalingsplatform haalde begin dit jaar al zes miljoen euro aan groeigeld op bij een groep investeerders onder leiding van Connect Ventures. In 2021 wist de fintech-startup 1,7 miljoen euro los te peuteren bij de investeringsfondsen VC Volta Ventures (Nederlands) en Force Over Mass (Brits) en een aantal private investeerders waaronder Gaston Aussem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7513215). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.