Managed hosting door True

Who’s next? Dell saneert wegens dalende pc-verkoop

 

Ontslagen

Ook Dell Technologies zet het mes in de organisatie. De computerfabrikant, geconfronteerd met een dalende vraag naar personal computers, schrapt circa 6.650 banen. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Het in Round Rock, Texas gevestigde Dell heeft te maken met onzekere marktomstandigheden, schreef operationeel directeur Jeff Clarke in een memo die Bloomberg inzag. De inkrimping bedraagt ongeveer vijf procent van het wereldwijde personeelsbestand (zo’n 133.000). Ongeveer een derde van de werknemers van Dell werkt in de Verenigde Staten.  

Na een hausse aan pc's in het pandemie-tijdperk hebben Dell en andere hardwarefabrikanten de vraag zien krimpen. Volgens industrie-analist IDC is de terugval bij Dell het grootst: het bedrijf zag de verkoop van pc's in het vierde kwartaal van 2022 met ruim een derde afnemen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dell haalt ongeveer 55 procent van zijn inkomsten uit pc's, aldus IDC.

Dell is niet het eerste grote it-concern dat ontslagen aankondigt. Eerder al maakten Microsoft, Google, Amazon, Salesforce, Intel, Sophos, Cisco, HP, IBM en SAP forse ingrepen bekend. Volgens adviesbureau Challenger, Gray & Christmas kondigde de technologiesector in 2022 97.171 ontslagen aan, een stijging van 649 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7467145). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.