Managed hosting door True

Red Hat en Oracle gaan strategische samenwerking aan

 

Red Hat gaat nauwer samenwerken met Oracle. Als eerste stap lanceert de IBM-dochter zijn commercieel Linux-opensourceplatform op Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Dit betekent dat klanten van OCI meer keuze in besturingssystemen krijgen.

Red Hat Enterprise Linux functioneert nu met gecertificeerde configuraties van flexibele virtuele machines in de cloud van Oracle. Dit maakt de migratie van bestaande Red Hat Linux-workloads naar het Red Hat-platform naar Oracle efficiënter, stellen beide leveranciers. Ook de prijsprestatieverhouding zou verbeteren. Bovendien kunnen klanten voortaan rekenen op de ondersteuning van zowel Red Hat als Oracle dankzij een gezamenlijke overeenkomst voor support.

Gezamenlijke klanten van Oracle en Red Hat, dat veruit marktleider is bij commerciële Linux-platforms, kunnen hiermee een fundament bouwen voor toekomstige computing-implementaties op Red Hat. Ze hoeven daarbij de waarde van hun bestaande it-investeringen niet te verliezen.

Net als IBM moest Oracle aanzien hoe AWS, Microsoft Azure en Google Cloud de markt domineerden, maar dankzij zijn ‘industry clouds’ weet Oracle weer aan te haken. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7465646). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.