Managed hosting door True

HP voegt Nederlandse en Belux-organisatie samen

Vertrek Rob Idink; Koen Van Beneden wordt baas Benelux

 

HP heeft de organisatie binnen de Benelux-regio opnieuw ingericht. De drie landen worden nu geleid vanuit één centrale organisatie. Daardoor zijn de directeursfuncties van de landenvestigingen HP Nederland en HP Belux vervallen. De Nederlandse directeur Rob Idink verlaat na ruim 26 jaar de computer- en printerfabrikant; de Belgische directeur Koen Van Beneden is benoemd tot directeur HP Benelux.

Koen Van Beneden

De benoeming van Koen Van Beneden ligt in lijn met de beslissing om België, Luxemburg en Nederland centraler te leiden vanuit de HP Benelux-organisatie. HP verwacht hierdoor een betere integratie tussen de verschillende afdelingen binnen de drie landen en intensievere samenwerkingsmogelijkheden. Voor zakelijke klanten en partners biedt de nieuwe structuur aanvullende kansen. 'Voor resellers zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om het speelveld te verbreden en zich aan klanten buiten de landsgrenzen te verbinden', aldus Van Beneden.

De kersverse algemeen directeur heeft ruime ervaring binnen HP en maakt sinds 2008 onderdeel uit van de organisatie. In 2020 werd Van Beneden aangesteld als managing director van België en Luxemburg en vanaf nu komt daar dus Nederland bij.  

Het 'nieuwe' HP Benelux verwelkomt tevens de collega’s van het vorig jaar overgenomen Poly, leverancier van headsets, webcams, speaker phones voor op tafel, videobars, room systems en andere apparatuur voor communicatie tijdens het werk. 'Met de combinatie van Poly’s portfolio en onze hardware, software en services hebben we een compleet portfolio in de markt om organisaties te helpen met een professionele hybride werkomgeving', stelt Van Beneden.

Rob Idink

Rob Idink

Rob Idink

Met het vertrek van Rob Idink verliest HP in Nederland een uithangbord. Hij begon hier zijn loopbaan in 1996 bij Compaq, de later door HP overgenomen computerfabrikant, als junior productmanager voor accessoires en klom daarna op in de internationale organisatie. De laatste jaren was Idink directeur van de Nederlandse tak.

Op LinkedIn noemt hij in zijn afscheidstekst de oprichting van de HP Inc-organisatie in Nederland na de splitsing van het HP-concern in HP Inc en HPE een persoonlijk hoogtepunt. 'Ik hielp het bedrijf te transformeren tot waar het nu staat. Een geweldig bedrijf met een solide reputatie intern en extern en het belangrijkste, geweldige mensen. Mensen die altijd centraal staan om een verschil te maken voor klanten en gemeenschappen. Dat is waar ik voor sta en waar ik echt in geloof.'   

Het is vooralsnog niet duidelijk wat Idink gaat doen. Hij stelt zelf dat hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn leven begint. Idink zit nog wel als vertegenwoordiger van de ict-sector in het bestuur van Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (Open), die namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland invulling aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-afval.

Lees ook: Bij HP Inc leeft het startup-gevoel nog altijd

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7463734). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.