Managed hosting door True

Ook personeelsbestand Meta krimpt fors in

 

Meta, het moederbedrijf van Facebook, doet het binnenkort met 11.000 medewerkers minder. Meer dan één op de acht werknemers verliezen hun job. De aantallen en het hele ontslagproces zijn duidelijk, maar wie er moet vertrekken blijkt minder helder.

‘Enkele van de moeilijkste veranderingen in de geschiedenis van Meta’, noemt Mark Zuckerberg het in een officiële bericht naar aanleiding van de ontslagronde. ‘Ik wil verantwoordelijkheid nemen voor deze beslissingen en voor hoe we hier zijn gekomen. Ik weet dat dit moeilijk is voor iedereen, en het spijt me in het bijzonder voor degenen die getroffen zijn.’ Meta kampt met dalende omzetcijfers door de terugvallende advertentiemarkt en de sputterende groei van Facebook. En dus noopt het zich tot ingrijpen.

Bij de Belgische openbare omroep sprak VRT NWS anoniem met een Belgische medewerker op het hoofdkantoor. Daaruit blijkt dat de ontslagen medewerkers een – naar Amerikaanse normen – meer dan behoorlijke ontslagvergoeding zouden ontvangen: vier maanden uitbetaald en daarbovenop twee weken per jaar dienst, naar verluidt. Al is er wel een belangrijke randvoorwaarde: praten met de media kan ervoor zorgen dat je je ontslagpremie verliest.

Metaverse

Het personeel werd een halfuur vooraleer het ontslagnieuws wereldkundig werd gemaakt ingelicht. Voor zij die werden verzocht om het bedrijf te verlaten, zouden twee uur na de ontslagmail alle interne systemen zijn afgesloten. Er blijkt alvast een duidelijk lijn te zijn in het ontslagproces. Ook de communicatie over de toekomst van het bedrijf zit strak. De toekomst van Meta, zo geeft Zuckerberg aan, zit voor een flink deel in de Metaverse.

Tegelijk blijken de ontslagen bij Meta verdeeld over de hele afdelingen: van marketingprofielen en rekruteerders tot ingenieurs. Over de impact in België en Nederland is minder bekend.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7432518). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.