Managed hosting door True

Visma lijft softwarebedrijf OutSmart in

 

De Noorse softwaregroep Visma neemt OutSmart uit Nieuwegein over, ontwikkelaar van field-servicemanagementsoftware voor kleine en middelgrote bedrijven. OutSmart is behalve in Nederland ook actief in België, Duitsland en Portugal. Door aansluiting bij Visma kan OutSmart de groeiambities versnellen.

OutSmart is in 2011 opgericht onder de naam WerkbonApp. Buitendienstmedewerkers kunnen met de digitale werkbon hun werkzaamheden registreren, waarna de binnendienst deze met een muisklik verwerkt tot factuur. De tool werd direct een succes, stelt het bedrijf.

In 2019 veranderde WerkbonApp de naam in OutSmart omdat de software was uitgegroeid tot een volwaardig field-servicemanagementsysteem. Het bevat functies voor digitaal plannen, materiaalbeheer, offertes, crm, urenregistratie, facturatie, projectplanning, contract- en objectbeheer en specifieke functies voor installateurs in de koeltechniek. De cloudapplicatie werkt op laptop, smartphone en tablet en heeft ruim tachtig koppelingen met boekhoud- en erp-systemen. Meer dan vierduizend bedrijven in de installatietechniek, bouw en andere dienstverleners gebruiken OutSmart voor hun dagelijkse werkzaamheden.

De ambitie is om te groeien naar 120.000 gebruikers in 2025. Deze ambitie is zeker haalbaar, verwacht Steven Rigter, medeoprichter en ceo van OutSmart. Ongeveer een derde van de bedrijven met een buitendienst werkt met een digitaal systeem. ‘Onze voornaamste concurrenten zijn Excel en WhatsApp. We begeven ons daardoor in een blue ocean. Vooral in de Benelux, Duitsland en Frankrijk zien we groeikansen.’

OutSmart blijft onder de eigen naam en met het huidige team van 45 medewerkers opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Overeenkomsten met klanten blijven ongewijzigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7426089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.