Managed hosting door True

Broadcom maakt haast met overname VMware

 

Broadcom staat op het punt om de EU toestemming te vragen voor de overname van cloud-softwareleverancier VMware. Met de acquisitie is 61 miljard dollar gemoeid. De Amerikaanse chipfabrikant hoopt op een vervroegde goedkeuring.

Regelgevers over de hele wereld zijn momenteel niet happig op grote overnames die tot machtsconcentraties kunnen leiden. Maar volgens Broadcom vergroot de deal met VMware de concurrentie op de cloudmarkt die wordt gedomineerd door AWS, Microsoft en Google. Dat zou de antitrust-autoriteiten zoals die van de EU moeten aanspreken.

Reuters citeert kringen rond Broadcom die erop wijzen dat de chipfabrikant nieuw is op de markt voor zakelijke software. Beide fusiepartners zijn in verschillende markten actief. Volgens hen kan de Europese Commissie zich beperken tot een vereenvoudigde procedure die binnen vijf weken is af te ronden. Een meer diepgaande analyse, waarbij de effecten van de overname op de concurrentieverhoudingen onder de loep wordt genomen, zou overbodig zijn.

Broadcom wil via VMware profiteren van de groei van de cloud. VMware maakt het bedrijven gemakkelijker om in de multi-cloud actief te worden. Dure, op hardware gebaseerde computersystemen zijn daarbij te vervangen door efficiëntere, op software gebaseerde systemen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7423203). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.