Managed hosting door True

DXC en Atos in vizier van overnemers

 

De internationale It-dienstenleverancier DXC Technology heeft bevestigd dat het in contact staat met een private investeerder die het bedrijf zou willen overnemen. Onlangs deed concurrent Atos een bod op DXC, al is Atos intussen zelf ook het lijdend voorwerp van een mogelijke overname.

Eerst het verhaal bij DXC. Daar zijn volgens het persbureau Bloomberg aanwijzingen dat de private investeerder Baring Private Equity Asia het bedrijf zou willen inlijven. DXC Technology ontstond in 2017 toen CSC en Hewlett Packard Services fuseerden, maar de gecombineerde schaalgrootte heeft het bedrijf niet echt kunnen doen opveren, mede door de opmars van cloudtechnologie bij klanten. De leverancier van outsourcing-, consulting- en infrastructuurdiensten zou vorige maand in de markt hebben gepolst naar interesse. Ten minste één private equity-specialist zou hierbij betrokken zijn; Baring Private Equity Asia dus.

DXC, dat eerder weigerde commentaar te geven op hun plannen, komt intussen naar buiten met de mededeling dat ‘het management is benaderd door een financiële sponsor met betrekking tot een mogelijke overname van het bedrijf’. Tot op heden is er nog geen formeel bod ontvangen. Volgens DXC gaat het enkel om gesprekken. Volgens Bloomberg onderhandelt DXC nu met de private investeerder, die ruim elf miljard dollar aan kapitaal heeft verzameld om te investeren.

Atos

DXC Technology is geen eenvoudige bruid. Eerder zag de Franse it-groep Atos af van zijn poging om DXC in te lijven. De Amerikanen van DXC lieten weten het bod van Atos te ontoereikend te vinden.

Opmerkelijk is dat Atos intussen zelf voor een overname werd benaderd door concurrent Onepoint, in combinatie met een Brits investeringsbedrijf, maar deze toenaderingen zouden zijn afgeslagen. De overname zou specifiek gaan om het onderdeel Evidian van Atos.

Want intussen is Atos in tweeën gesneden: de digitale, big data- en beveiligingsdivisies worden ondergebracht in die nieuwe beursgenoteerde entiteit Evidian. De andere onderdelen, die eerder onder druk staan, met hosting, datacenter, business process outsourcing, unified communications en digital workplace, worden ondergebracht in een entiteit met de naam Tech Foundation of TFCo .

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7419093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.