Managed hosting door True

Fortino Capital naar Amsterdam

 

fintech

Fortino Capital uit Antwerpen slaan zijn vleugels uit naar Nederland. De Belgische investeerder, die al in twaalf Nederlandse bedrijven geld stak, heeft nu ook een kantoor geopend in Amsterdam. Dit onderstreept Fortino's strategie om te groeien in de Nederlandse markt voor saas-dienstverlening. Het Amsterdamse team moet een sleutelrol spelen bij de uitbreiding van Fortino's netwerk over heel Noord-Europa.

Fortino is bezig om een nieuw private equity-fonds af te sluiten, met een reeds toegezegd kapitaal van meer dan 310 miljoen euro. Voor de snel groeiende investeringsmaatschappij, opgezet door de voormalige Telenet-bestuurders Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, is dit het vierde fonds. Tot nu toe heeft Fortino al 740 miljoen euro verzameld, verspreid over twee private equity-fondsen en twee fondsen voor durfkapitaal.

Met een Nederlands team van meer dan tien koppen is Fortino Capital klaar om zijn aanwezigheid en bekendheid in Nederland te vergroten. Ida Kuijken, afkomstig van Prosus, treedt toe als partner. Ze brengt vijftien jaar expertise in fusies en overnames, private equity en strategische investeringen mee. Daarnaast is Frank van Vliet toegetreden als 'operating advisor'. Hij heeft veel ervaring met het laten groeien van bedrijven in (inter)nationale saas-omgevingen. Als laatste komt Adine Tjeenk Willink, voormalig oprichter van Nimbles en Cowlinq, de gelederen versterken. Ze wordt 'investment associate' in het venture capital-team.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7418682). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.