Managed hosting door True

Facebook en Google snijden in personeelsbestand

 

Meta (Facebook) wil de kosten de komende maanden met ten minste tien procent terugbrengen, stelt The Wall Street Journal. De Amerikaanse zakenkrant sprak ingewijden die ook een reductie van het personeelsbestand voorzien. Ook Alphabet (Google) snijdt in de kosten door bepaalde medewerkers te vragen intern naar nieuwe banen te solliciteren.

Meta is al begonnen met het reorganiseren van bepaalde afdelingen, aldus de krant. Werknemers kunnen het bedrijf verlaten of op andere banen binnen Meta solliciteren. Daarbij wordt betrokken medewerkers weinig keuze gelaten. Volgens ingewijden vormt dit de aanloop naar diepere ingrepen. Meta gaat in de overhead snijden en vermindert de kosten van consulting. Maar dit is niet voldoende.

Over gedwongen ontslagen wordt nog niet gesproken. Via natuurlijk verloop kunnen de personeelskosten al aardig verminderen. In een reactie herinnert een woordvoerder van Meta aan eerdere uitspraken van topman Mark Zuckerberg dat zijn bedrijf prioriteiten moet stellen nu de business onder druk staat. De woordvoerder stelt dat werknemers van afdelingen waar reorganisaties plaatsvinden, de tijd krijgen om op nieuwe banen te solliciteren.

Maar intern wordt al gesproken van een dertigdagen lijst, stelt de krant. Meta voert al langere tijd het beleid dat werknemers die binnen een maand in hun eigen bedrijf geen nieuwe baan kunnen vinden, ‘richting uitgang gaan’. Thans zouden niet alleen slecht presterende medewerkers maar ook een aantal werknemers met een goede reputatie en hoge prestaties dat lot treffen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7413519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.