Managed hosting door True

Pieter Omtzigt wil enquête naar Centric instellen

 

Onderzoek

Het onafhankelijke Kamerlid Pieter Omtzigt dringt aan op een diepgaand onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij Centric. De advocaat-generaal bij het gerechtshof Amsterdam kan zo'n enquête instellen als daar redenen van openbaar belang voor zijn.

Volgens Omtzigt zijn die redenen volop aanwezig ‘aangezien er vele misstanden zijn’. Hij wijst in dit verband op de ‘ontspoorde macht’ van eigenaar Gerard Sanderink die zijn bedrijf meesleurt in een bizarre privé-oorlog met zijn ex-geliefde. Het opstappen van de top van Centric na een conflict met de autocratische Sanderink die steeds meer van het padje lijkt te raken, is de druppel die voor Omtzigt de emmer doet overlopen. Hij vindt het gevaarlijk dat Centric volledig verstrikt is geraakt in de persoonlijke perikelen van Sanderink. 

Omtzigt wijst erop dat de opgestapte bestuursleden Johan Taams (ceo), Patrick Rosengarten (cfo) en Bart Fehmers (coo) naar de Ondernemingskamer wilden stappen in verband met wanbeheer door Sanderink. De non-executives in de board, Aike Schoots, Louis Luijten en Peter Mous hielden dat tegen, waarna Sanderink de laatstgenoemde met de vrijgekomen functie van ceo beloonde. 

Omtzigt vraagt minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) en minister Bruins Slot (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) de advocaat-generaal mede te delen dat zij een enquête gewenst achten. In het verleden heeft de advocaat-generaal dat ook wel een aantal keren gedaan, onder meer bij het schandaal rond de failliet gegane verzekeringsmaatschappij Vie d’Or.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7363254). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.