Managed hosting door True

'Koning' Sanderink grijpt totale macht bij Centric

Structuur ondernemingsleiding in zijn voordeel beslecht

 

Na het vertrek van de bestuurlijke top te hebben geforceerd, blijkt Gerard Sanderink ook de structuur van de ondernemingsleiding in zijn voordeel te hebben veranderd. Het bestuur bestaat sinds vandaag uit de zojuist benoemde ceo Peter Mous en de nog aan te stellen opvolger van financieel directeur Patrick Rosengarten.

Tegenover het tweetal staan drie non-executives die loyaal zijn aan ‘alleenheerser’ Sanderink. De wijziging maakt het onmogelijk enig verzet te plegen tegen de Twentse zakenman, mocht de nieuwe algemeen directeur Mous dat willen. 

Sanderink heeft via de non-executives - die zich formeel alleen maar richten op het toezicht en het geven van advies aan het uitvoerend bestuur - de touwtjes strak in handen. 

Coo Bart Fehmers ook weg

De wijziging verklaart waarom Centric in een persbericht de rol van Bart Fehmers onvermeld laat. De chief operating officer (coo), die ook bij Centric vertrekt, blijkt al een tijdje geen rol meer te spelen bij het bestuur. Net als Peter Mous en non-executive Louis Luijten komt Fehmers van IBM. 

De vraag is wat de ondernemingsraad de komende maanden gaat doen. Rob Prinsen, client executive en OR-voorzitter bij Centric, meldt dat hij tot 1 juli met verlof is om 'na deze periode niet langer werkzaam te zijn voor Centric'.

Cruciaal belang

Dinsdagavond wilde niemand bij Centric reageren. Maar laat op de avond kregen de medewerkers van het bedrijf een interne mededeling van Maarten Hillenaar, directeur Centric Public Sector Solutions. De voormalige cio Rijk mailde: ‘Beroerd nieuws. Ik kan het niet anders noemen. Het kan kennelijk nog erger. Ik kan mij voorstellen dat jullie je ernstige zorgen maken. Dat kan ik niet wegnemen. De privé-perikelen van de eigenaar zijn vermengd geraakt met onze bedrijfsvoering. Dat is schadelijk.’ 

Hillenaar riep het Centric-personeel op ‘een uitweg te vinden’. Volgens hen is Centric van cruciaal belang voor de Nederlandse overheid. 'We mogen dus niet onderuit gaan. Dat zullen we dus ook niet doen. We gaan op zoek naar mogelijkheden om jullie zo goed mogelijk te informeren over de stappen die we gaan zetten. Daarbij blijft het uitgangspunt dat we vooral moeten blijven doen wat we iedere dag doen: ons - uitermate belangrijke - werk. We komen hier sterker uit!’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7363151). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.