Managed hosting door True

Atos lijkt pad van herstel ingeslagen

It-concern vertrekt uit Rusland

 

hoofdkwartier

De Franse it-dienstenleverancier Atos heeft zijn eerste kwartaal afgesloten met merkelijk betere cijfers dan die van het laatste kwartaal van vorig boekjaar. Toch laten de resultaten nog altijd veel ruimte voor verbetering en ook analisten blijven sceptisch over het bedrijf.

De omzet voor het eerste kwartaal tikte af op iets meer dan 2,7 miljard euro, dat is een daling van 0,6 procent bij constante wisselkoersen. Het is wel een stuk beter dan de omzetdaling van bijna 5,5 procent in het vorige kwartaal. Begin dit jaar werd de overname van het Britse Cloudreach afgerond. In totaal droegen de overnames bij tot 1,7 procent van de omzetgroei van de groep. 

De meeste analisten lijken het erover eens te zijn dat Atos op de goede weg is, maar ook dat het bedrijf nog een boel werk voor zich heeft. ‘Hoewel het ergste achter de rug lijkt te liggen, behouden we onze ‘neutrale’ rating tot de sanering meer transparant is’, klinkt het in een analistenrapport van de bank J.P. Morgan waarover Reuters bericht. 

Woelige periode

Atos heeft er een woelige periode opzitten. Vorig jaar werd het bedrijf betrapt op fouten in zijn ingediende boekhouding en ging een fusie met DXC niet door. Alles in totaal werden er voor 2,7 miljard dollar aan afschrijvingen doorgevoerd. De aandelenkoers van Atos maakte een duik en het bedrijf werd uit de Franse sterindex CAC40 gegooid. Daarop werd een nieuwe ceo aangesteld (Rodolphe Belmer) die schoon schip moet maken. 

Voor het volledige jaar verwacht Atos een omzetgroei tegen constante wisselkoersen tussen -0,5 en anderhalf procent, een operationele marge van 3 à 5 procent en een vrije kasstroom tussen de -150 miljoen en 200 miljoen euro. Atos heeft nu 111.355 mensen in dienst. Alleen al dit kwartaal groeide het personeelsbestand aan met zo’n 8.200 nieuwe mensen.

Het bedrijf liet ook weten dat het zich zal terugtrekken uit Rusland, als protest tegen de oorlog in Oekraïne. De getroffen diensten zullen naar onder meer India en Turkije verhuizen. Rusland was vorig jaar goed voor 0,4 procent van de omzet van Atos. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7346729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.