Managed hosting door True

Gerard Sanderink vrijgesproken van smaad

 

Rechtspraak

De 73-jarige Centric-eigenaar Gerard Sanderink is wegens gebrek aan bewijs volledig vrijgesproken van opzettelijke smaad. Na een aantal minder gunstig verlopen rechtszaken heeft de excentrieke Twente zakenman deze strafzaak overleefd.

De Almelose politierechter zag geen redenen hem tot een taakstraf van twintig uur te veroordelen, zoals het Openbaar Ministerie had geëist. Dit betekent dat de nog altijd zeer ondernemende Sanderink geen halve week lang papiertjes in plantsoenen hoeft te prikken of sociaal werk hoeft te doen. 

De strafzaak was het gevolg van de aangifte van smaad en laster die Sanderink’s voormalige zaken- en levenspartner, Brigitte van Egten, tegen hem had ingediend. Van Egten voelde zich het slachtoffer van een uitgebreide smaad- en lastercampagne. Sanderink zinspeelde in diverse media op mogelijke fraudes van zijn ex die zestien jaar lang directeur was van zijn zonnepanelenbedrijf DSS. Ook de voormalige adjunct directeur Marcel van der Heijden werd er door hem van verdacht geld aan DSS te hebben onttrokken. 

In diverse interviews uitte Sanderink, daarbij gesouffleerd door zijn nieuwe vriendin Rian van Rijbroek, allerlei verdachtmakingen. Maar de Almelose politierechter ziet daar geen glasharde beschuldigingen in. Sanderink zou alleen maar (vage) vermoedens en aanwijzingen hebben geuit. Ook het door Van Egten aangeleverde bewijs was in de ogen van de rechter onvoldoende. Zo zou onduidelijk zijn wat Sanderink waar en tegen wie had gezegd. 

De uitspraak van de rechter afgelopen dinsdag betekent niet dat het moddergooien richting Van Egten niet meer tot rechtszaken zal leiden. Twee Centric-bestuurders, een commissaris van dat bedrijf en een voormalige ceo zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden voor hun rol in deze slepende kwestie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7336668). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.