Managed hosting door True

Thoma Bravo koopt planningsoftware-expert Anaplan

 

Investeerder Thoma Bravo gaat Anaplan kopen, een vooraanstaande aanbieder van cloud native software voor het maken van bedrijfsplanningen op basis van meerdere scenario’s. Het overnamebedrag van 10,7 miljard dollar wordt geheel in contanten voldaan. Dit betekent een premie van 40 procent boven de beurskoers van Anaplan eind vorige week.

Het Amerikaanse investeringsfonds dat voor 103 miljard dollar aan bedrijven in de portefeuille heeft, zit in verschillende leveranciers van zakelijke software waaronder Sophos en Proofpoint. Het voornemen bestaat Anaplan te gebruiken als platform voor verdere acquisities. Thoma Bravo maakt gebruik van de correctie bij de beurswaardering van cloudspelers. De periode van torenhoge beurswaarderingen waarbij soms wel 70 keer de omzet wordt betaald, lijkt (voorlopig) voorbij. Maar Anaplan is zeker geen koopje.

Anaplan heeft wereldwijd meer dan 1.900 klanten waaronder Coca Cola, Shell en VMware. Dit laatste bedrijf gebruikt de software van Anaplan voor het bijsturen van zijn verkoopactiviteiten, leveringsketens en financiële planning.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7331960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.