Managed hosting door True

Zwitserse Also klopt verwachtingen

 

De Zwitserse it-distributeur Also heeft in zijn boekjaar 2021 een omzet van 12,4 miljard euro gedraaid, tegenover 11,9 miljard in 2020. De stijging is bijna volledig te danken aan organische groei. De winst voor belastingen steeg dertien procent, tot 257 miljoen euro.

Een deel van de gezonde cijfers was toe te schrijven aan divisie Solutions and Services, zo schrijft Alstom in een persbericht. Zeker in het vierde kwartaal van dit jaar presteerde de afdeling bovenmaats. Op de balans van het bedrijf staat nu 617 miljoen euro cash, een stijging van 28 procent. 

Ook voor dit boekjaar zijn de vooruitzichten rooskleurig. De Zwitsers denken dat de groei nog zal aanwakkeren dit jaar en voorzien ook acquisities die de omzet zullen stuwen. De winst voor belastingen zou dit jaar moeten aftikken op een bedrag tussen de 275 en 295 miljoen euro. In de jaren daarna zal dat zelfs aangroeien tot 330 à 420 miljoen. 

Ook de aandeelhouders van het bedrijf profiteren mee. De raad van bestuur stelt hen een hoger dividend in het vooruitzicht, van 4,30 Zwitserse frank per aandeel. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7320654). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.