Managed hosting door True

Historisch: Apple is drie biljoen dollar waard

 

Techreus Apple heeft gisteren als eerste Amerikaanse bedrijf ooit een beurswaarde van meer dan drie biljoen dollar behaald. De koers van het aandeel zakte na die piek weliswaar even terug, maar bleef boven de historische drempel.

Nauwelijks drie jaar geleden, in 2018, passeerde Apple ook al de grens van de een biljoen dollar beurswaarde. Op die korte periode zijn de aandelen dus nog eens verdrievoudigd in waarde. De kaap van de twee biljoen werd in augustus 2020 behaald. 

Met zijn beurswaarde gaat Apple concurrenten als Microsoft (2,5 biljoen dollar), Google (1,9) en Amazon (1,8) voor. De vraag onder analisten is nu of het bedrijf zijn zegetocht kan verderzetten en verder in waarde kan stijgen. De voortekenen zijn niet slecht. De digitaliseringsgolf is nog maar net begonnen en de coronapandemie blijft verder smeulen, waardoor we sterk van technologie afhankelijk blijven. De populariteit van de iMac, iPhone en iPad blijft torenhoog en Apple vernieuwt zijn business ook genoeg om relevant te blijven. Het bedrijf ontwerpt tegenwoordig zelf zijn chips, werkt aan een vr/ar-bril en zou volgens de geruchtenmolen zelfs werken aan een eigen auto of technologie voor zelfrijdende auto’s. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7298096). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.