Managed hosting door True

Keensight koopt meerderheid in Buckaroo

 

fintech

Keensight Capital verwerft de meerderheid in de Nederlandse online-betaalverwerker Buckaroo. De Franse privé-investeerder neemt dit grote belang over van het eveneens Franse Blackfin Capital Partners. Keensight gaat het management van Buckaroo ondersteunen bij het voortzetten van de ambitieuze groeistrategie.

Sinds 2019 groeiden de inkomsten van Buckaroo jaarlijks met meer dan een derde. Het fintechbedrijf uit Utrecht profiteert van de groei van de e-commercemarkt. Buckaroo regelt de betalingen voor grotere Nederlandse en Belgische bedrijven. Hiertoe behoren betalingen voor bedrijven die gebruik maken van abonnementsmodellen, credit management, smart checkout en split-payments voor marktplaatsen. 
Daarnaast heeft Buckaroo het aanbod voor kleinere klanten versterkt door de overname van Payment Service Provider Sisow begin dit jaar. Ook is stevig uitgebreid richting België.

Keensight gaat Buckaroo helpen bij de lancering van nieuwe financiële producten, terwijl ook het aantal regio’s waar het bedrijf actief is, groter moet worden. Paul Scholten, ceo van Buckaroo, ziet Keensight als een partner in deze nieuwe periode van groei. De verwachting is dat de sector gaat consolideren. Volgens Scholten heeft Keensight veel kennis van de betaalsector. Ook het Europese bereik van deze investeerder geldt als een belangrijk pluspunt.
Stanislas de Tinguy, partner bij Keensight, denkt dat Buckaroo klaar is om de aantrekkelijke kansen van de Europese online-betaalmarkt te benutten. Hij ziet het Utrechtse bedrijf in een versneld tempo groeien.

In 2005 begon Buckaroo als eerste aanbieder van iDeal in Nederland. Iets later kwam daar de mogelijkheid bij voor Sepa Direct Debit (maakt het mogelijk om vanaf elke eurorekening te incasseren) en creditcards. Later werden dat meer dan veertig betaalmethoden en giftcards. Inmiddels is Buckaroo strategisch betaalpartner voor meer dan vijfduizend organisaties en bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7284294). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.