Managed hosting door True

PhotonFirst krijgt 11 miljoen euro groeigeld

 

PhotonFirst, leverancier van geïntegreerde fotonische meetsystemen, haalt elf miljoen euro aan groeifinanciering op. Voor de scale-up uit Alkmaar is dit een belangrijke stap op weg naar een beursgang in 2025.

Het fotonica-bedrijf gebruikt het geld grotendeels voor de ontwikkeling van volgende-generatieproducten. Ook wordt de wereldwijde commerciële organisatie uitgebreid. 

PhotonFirst, naar eigen zeggen wereldwijd koploper in geïntegreerde fotonica voor meetoplossingen, verwacht over vier jaar zo’n honderd miljoen euro omzet te halen. Specialiteit is het meten van temperatuur, rek, druk en vormen met behulp van licht. Daartoe worden  glasvezel-sensoren gecombineerd met ‘interrogator’-systemen op basis van fotonica. De afnemers zitten inde medische industrie, energiesector, mobiliteit en luchtvaart.

De nieuwe financiering komt van grootaandeelhouder Active Capital Group en nieuwe investeerder PhotonDelta. Ook de beide directeuren Daan Kersten (ceo) en Ilko Bosman (cfo) investeren mee. Verder is participatie mogelijk via een personeelsprogramma.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7284238). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.