Managed hosting door True

Ron Kolkman (Defensie) wordt nieuwe cio RWS

 

Ron Kalkman

Ron Kolkman start op 15 februari 2022 als hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening (hid civ), tevens chief information officer (cio) bij Rijkswaterstaat (RWS). Kolkman volgt daarmee Perry van der Weijden op. Momenteel werkt hij als directeur Informatievoorziening bij het Joint IV Commando van het ministerie van Defensie.

Eerder werkte Kolkman onder meer als cio bij het Kadaster en was hij als algemeen directeur verantwoordelijk voor de ict van het it-bedrijf van de Rechtspraak. Kolkman volgde de officiersopleiding van de Koninklijke Landmacht en studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.

Bij het Joint IV Commando van Defensie is Kolkman nauw betrokken bij de lopende infrastructuurvernieuwing, het complexe programma Grensverleggende IT (GrIT) dat veel kritiek kreeg en een lange aanloop kende voordat het daadwerkelijk eind vorig jaar van start kon gaan.

Net als de medio oktober vetrokken Perry van der Weijden bekleedt Kolkman een dubbelfunctie bij Rijkswaterstaat: zowel hoofddirecteur-ingenieur als cio. Hij maakt straks deel uit van het bestuur en gaat zich bezighouden met strategische vraagstukken op het gebied van informatievoorziening en ict als onderdeel van het organisatiebrede verbeterprogramma Kompas. Verdere digitalisering en uniformisering spelen daarin belangrijke rollen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7282747). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.