Managed hosting door True

Bunq ontvangt 193 miljoen euro 'beginfinanciering'

 

Het fintechbedrijf Bunq kan 193 miljoen euro ophalen bij Pollen Street Capital. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft haar fiat verleend aan deze recent aangekondigde investeringsronde.

Volgens Bunq is het een Europees fintechbedrijf nooit eerder gelukt tijdens een eerste ronde (series A-ronde) zoveel geld binnen te slepen. Vrijwel altijd begint het met een klein bedrag dat in volgende rondes omhoog gaat. 

Voor Bunq ligt dat anders. Dat kon omdat oprichter Ali Niknam eerst 98,7 miljoen euro eigen geld in deze bank stak. Niknam, fortuin vergaard met het hostingbedrijf TransIP, wist daardoor externe financiers lang buiten de deur te houden. Tot dit jaar was hij de enige investeerder in dit fintechbedrijf dat de traditionele banksector uitdaagt.

De bezegeling van de transactie met het Britse private-equitybedrijf laat de waardering van Bunq groeien naar 1,6 miljard euro. Dit betekent dat Niknam flink stijgt op de lijst van meest vermogende Nederlanders. 

Bunq zal de investering aanwenden om de Europese uitbreiding te versnellen. De bank is al actief in Duitsland, Frankrijk en Spanje. In Parijs en Keulen zijn bovendien kantoren geopend. Daarnaast verwacht de bank het personeelsbestand het komende jaar te verdubbelen.

Het opgehaalde groeigeld stelt Bunq ook in staat om fusies en overnames te doen. Onlangs werd de particuliere Ierse kredietverstrekker Capitalflow ingelijfd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7282365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.