Managed hosting door True

Topman Telecom Italia verlaat het schip

 

Luigi Gubitosi stapt op als de ceo van Telecom Italia (TIM). De topman lag in de clinch met Vivendi. Deze tweede grootste aandeelhouder is ontevreden over de financiële prestaties van de operator. Net nu ligt er ook een overnamebod van een investeringsfonds voor TIM op tafel.

Gubitosi, de vierde ceo van TIM in zes jaar, verlaat het bedrijf na een door Vivendi belegde aandeelhoudersvergadering, zo schrijft Bloomberg. Vivendi wilde van Gubitosi horen wat zijn strategie was, nadat TIM twee winstwaarschuwingen moest bekendmaken. Nadat Vivendi tijdens de vergadering de positie van Gubitosi openlijk ter discussie stelde, trok de laatste zijn conclusies en bood zijn ontslag aan. 

Voorlopig wordt Gubitosi vervangen door Pietro Labriola, de topman van TIM Brazilië. Hij moet ‘de continuïteit en stabiliteit’ verzekeren. Huidig voorzitter Salvatore Rossi neemt ook bepaalde verantwoordelijkheden over, zoals het beheer van TIM’s assets en de strategische activiteiten op het gebied van nationale defensie en veiligheid. 

Gubitosi blijft wel zetelen in het directiecomité, wat betekent dat daar nog geen stoel vrijkomt voor Labriola en dat die dan ook nog niet formeel tot ceo benoemd kan worden. Anonieme bronnen menen dat dit een kwestie van tijd is. 

Gubitosi werd april nog herverkozen als ceo van TIM en kreeg toen de steun van Vivendi. Zijn plan om de vaste lijnen van TIM te laten samensmelten met die van rivaal Open Fiber botsten echter op desinteresse van de Italiaanse regering. 

Vorige week kreeg TIM nog een overnamebod van het Amerikaanse investeringsfonds KKR. De Amerikanen zijn bereid ruim tien miljard euro voor het bedrijf op tafel te leggen en de meer dan twintig miljard euro schulden over te nemen. KKR zou daarvoor de steun hebben van de Italiaanse overheid. Vivendi gaat echter niet akkoord met het bod.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7280164). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.