Managed hosting door True

Privé-investeerders halen McAfee van beurs

 

McAfee verdwijnt na een jaar weer van de beurs. Een groep privé-investeerders heeft ongeveer twaalf miljard dollar over voor het beveiligingssoftwarebedrijf. Inclusief de overname van schulden is de deal zelfs veertien miljard dollar waard.

McAfee blijft zich volledig richten op beveiligingssoftware voor consumenten. Eind juli werd de divisie voor zakelijke software voor vier miljard dollar verkocht aan privé-investeerder Symphony Technology.

De Californische softwarefabrikant is momenteel aan de beurs genoteerd. De privé-investeerders TPG en Thoma Bravo alsmede GIC uit Singapore hebben belangrijke belangen in McAfee. Intel nam McAfee in 2011 over, maar hield het in 2017 voor gezien. De chipmaker behield slechts een klein belang.

Door een ‘premie’ van bijna een kwart boven de aandelenkoers van afgelopen donderdag te bieden, denkt de groep investeerders McAfee in bezit te krijgen. Het consortium wordt geleid door Advent, Permira en Crosspoint. Ook een Canadees pensioenfonds en een staatsfonds uit Abu Dhabi doen mee.

McAfee is vernoemd naar de excentrieke, Brits-Amerikaanse softwareontwikkelaarJohn McAfee die steeds vreemdere capriolen ging uithalen. Bekend om zijn voorliefde voor drugs, prostituees en cryptomunten, deed de tech-ondernemer ook op gevorderde leeftijd voortdurend stof opwaaien. Intel overwoog het merk McAfee helemaal te schrappen, maar de naamsbekendheid van de antivirussoftware was erg groot. Afgelopen zomer beroofde McAfee zichzelf van het leven in een gevangeniscel in Barcelona.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7270615). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.