Managed hosting door True

Wissel van de macht aan top Citrix

 

Citrix heeft een nieuwe, tijdelijke chief executive officer. Bob Calderoni is benoemd tot ceo ad interim en voorzitter. Hij vervangt David Henshall, die is teruggetreden als voorzitter en ceo, en als lid van de raad van bestuur.

Over de reden waarom Henshall zich terugtrekt uit Citrix rept het bedrijf met geen woord in een persbericht. Henshall kwam aan boord van Citrix in 2003 als vice-president en chief financial officer. In 2017 steeg hij door naar de hoogste positie.

Calderoni zelf bedankte Henshall uitgebreid voor zijn inspanningen. ‘David speelde een sleutelrol in het versnellen van onze cloud-transitie en heeft aangestuurd op significante verbeteringen in onze producten, met meer dan een dozijn saas-diensten die actief meer dan elf miljoen abonnees ondersteunen. De hele raad van bestuur dankt hem voor zijn bijdragen gedurende bijna twintig jaar.’

Calderoni was voorzitter en ceo van Ariba van 2001, tot het werd verkocht aan SAP in oktober 2012. Na de overname bleef hij ceo van Ariba. Hij is sinds 2014 actief bij Citrix, tussen oktober 2015 en januari 2016 was hij al eens een tijdje interim-ceo. Daarnaast is hij lid van de raad van bestuur van KLA Tencor en Ansys.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7254990). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.